Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘Wat een goeie boekhandel. Van iedere schrijver op mijn lijstje hebben jullie wel een rijtje boeken staan.’

 

Ramsjladder NRC 17 april

bruggenCarry van Bruggen: Verhalend proza
‘Deel uit de Deltareeks: fraai verzorgde heruitgaven van belangrijke werken uit de wat oudere Nederlandse literatuur. In het Verhalend proza van Carry van Bruggen (1881-1932) zijn drie romans opgenomen: De verlatene uit 1910, met als thema het opgroeien in een streng Joods milieu, Het huisje aan de sloot (1921), gebaseerd op jeugdherinneringen, en haar bekendste roman Eva (1927), over het bewustwordingsproces van een vrouw op vooral het gebied van liefde en seksualiteit.’ (Henk Lagerwaard, NRC)

Gebonden, Uitgeverij Van Oorschot 2007, 607 blz., van €34,90 voor €12,50 Kopen


cobraAnne Adriaens-Pannier, Michel Draguet: Cobra

‘De catalogus van een Cobra-expositie die eind 2008 in Brussel werd gehouden. Aandacht niet alleen voor het werk van de kunstenaars (o.a. Appel, Jorn, Alechinsky en Pedersen), maar ook voor hun theoretische verhandelingen, inspiratiebronnen en gezamenlijke tentoonstellingen. Prachtig geïllustreerd.’ (Henk Lagerwaard, NRC)

Paperback, Uitgeverij Lannoo 2008, 320 blz., van €39,- voor €12,50 Kopen

 Het onbekende onbekende

onbekendeWas u ook zo enthousiast als wij over ons nieuwjaarsgeschenkje, Het onbekende onbekende, en wilt u graag nog een paar exemplaren van dit kleinood weggeven aan vrienden en familie? Dat kan. Het boekje is vanaf nu te koop voor € 3,95.
Mocht u ons nieuwjaarsgeschenk hebben gemist… Het onbekende onbekende. Boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde is een erg grappig en oorspronkelijk essay van de hand van Mark Forsyth over het belang van de echt Goede Boekhandel. Wij hebben het zelf vertaald, vormgegeven en uitgegeven.

Mark Forsyth: Het onbekende onbekende € 3,95 kopen

Spotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot!  http://www.spottedbylocals.com/amsterdam/het-martyrium/

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed