Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘Ik mag niet verder dan de toonbank. Te verleidelijk.’

Eenmalig:
Antiquariaat het Martyrium
(van 8 t/m 12 december)

antiquariaat

Afgelopen zomer hebben we beslag kunnen leggen op een prachtige partij antiquarische boeken; reden om het Martyrium voor enkele dagen om te toveren tot een heus antiquariaat. Van 8 tot en met 12 december vindt u bij ons een heleboel tweedehands boeken in uitstekende staat: Nederlandse en vertaalde literatuur (van Bernlef tot Zwagerman, van Auster tot Yates, Privé-Domein enzovoorts), geschiedenis en andere non-fictie, en kunst- en fotoboeken, tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast hebben we tijdens deze dagen nog diverse bijzondere aanbiedingen, waaronder een restpartij fotoboeken van uitgeverij De verbeelding die reeds lang uitverkocht werden gewaand. Save the date en wees er op tijd bij!

Lezing Alexander Münninghoff: boeiend en vol

IMG_0003Luid en duidelijk sprak hij, Alexander Münninghoff. En wat een verhaal. Het werd een zeer geanimeerde, vrolijke avond, met een bijzonder geïnteresseerd en nieuwsgierig publiek, gezien de vele vragen na afloop.
We hebben een paar exemplaren van De stamhouder laten signeren voor de winkel. Wie het eerst komt…

 NRC Ramsjladder 21 november

MaddenThomas Madden: Venice. A New History
”Thomas Madden’s portrait of Venice glows like one of the city’s own rich and colorful artworks – a tapestry woven from a thousand tales with unforgettable characters,’ schreef een recensent over dit boek, de eerste Engelstalige geschiedenis van Venetië in meer dan dertig jaar (en dus profiterend van alles wat er in die tijd in archieven is ontdekt). Vanaf de geboorte van Venetië in de negende eeuw tot aan de toeristenplaag van tegenwoordig.’ Henk Lagerwaard, NRC

Gebonden, 446 blz., van €35,- voor €12,50. Kopen

Literaire avond

©2013 Jelmer de HaasDonderdagavond 27 november (aanvang 20.00 uur) wordt het nieuwe boek(je) van Thomas Heerma van Voss, Onzichtbare boeken,
over zijn ervaringen als redacteur bij Babel & Voss Uitgevers, bij ons gepresenteerd. Thomas gaat in gesprek met uitgever Luc de Rooy (Uitgeverij Karaat) over het thema uitgeven in de marge. (Gespreksleider: Anton de Goede).
De toegang is zoals altijd gratis; tijdig reserveren aanbevolen.
(Onzichtbare boeken, ingenaaid € 6,95, kopen)

 Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel. U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven. En vooral: like ons!    

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed