Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

dvd’s

dvd’s

Wij hebben een prachtige collectie DVD’s, met arthouse films, series en documentaires tegen zeer aantrekkelijke prijzen!

‘Altijd gevaarlijk, hier. Ik was eigenlijk van plan niets te kopen.’

 

NRC Ramsjladder 1 augustus

catlin indianenGeorge Catlin – Over de indianen van Noord-Amerika

Deel uit de mooie serie Klassieke reizen van Atlas, gewijd aan de Amerikaanse schrijver en schilder George Catlin (1796-1872). In zijn befaamde boek uit 1841 doet hij verslag van de reizen die hij tussen 1831 en 1837 maakte onder Noord-Amerikaanse indianenstammen als de Crows en Comanches. Hun manier van leven, door Catlin zowel beschreven als getekend, zou dertig jaar later nagenoeg verdwenen zijn.

Paperback, van € 39,95 voor € 15,- kopen

glassie misconseptionsJohn Glassie – A Man of Misconceptions

‘The Life of an Eccentric in an Age of Change,’ luidt de ondertitel van deze interessante en ook geestige studie over Athanasius Kircher (1602-1680): de Duitse Jezuïet die op wel tien wetenschappelijke terreinen actief was en geniale invallen combineerde met pure onzin. In een van de (lovende) recensies van Glassies boek wordt Kircher omschreven als ‘a kind of cross between Leonardo da Vinci and Mr. Bean.’

Gebonden, van € 29,95 voor € 10,00 kopen

Henk Lagerwaard NRC Handelsblad 01-08-2014

Art Summer Sale

summer sale

De zomer is bij uitstek de gelegenheid om het magazijn op te ruimen. En zie hier het eerste resultaat. Een groot aantal mooie kunstboeken die drastisch in prijs zijn verlaagd. En kunstboeken uit de ramsj, die we nog een stukje goedkoper hebben gemaakt. Het gaat in de meeste gevallen om enkele exemplaren, dus wees er snel bij. Dagelijks verse voorraad. (Zie onze kunstetalage en kunstramsj-afdeling)

 

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)!

Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven. En vooral: like ons!

 

 

 

Leave a Reply

Current day month ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed