Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

dvd’s

dvd’s

Wij hebben een prachtige collectie DVD’s, met arthouse films, series en documentaires tegen zeer aantrekkelijke prijzen!

Meestal weet ik me wel in te houden, maar vandaag…

 

NRC Ramsjladder (18 april 2014)

Origins of sexFaramerz Dabhoiwala: The Origins of Sex. A History of the First Sexual Revolution

Door de Britse en Amerikaanse pers omarmd historisch werk over de ‘eerste seksuele revolutie’. Dabhoiwala laat aan de hand van dagboeken, rechtbankverslagen, filosofische geschriften en andere bronnen zien hoe er tussen 1660 en 1800 in de westerse wereld een ommekeer plaatsvond in het denken over seksualiteit. Langzaamaan werden staat en kerk verdreven als controlerende en oordelende partijen. Het boek was reden voor The Times om Dabhoiwala tot de ”Stephen Hawking van de seks” uit te roepen. Me dunkt. (Sebastiaan Kort)

Faramerz Dabhoiwala: The Origins of Sex.
A History of the First Sexual Revolution
Gebonden, van € 34,95 voor € 12,50 Kopen

Ook bij ons verkrijgbaar uit de ramsjladder:

Tim Weiner: Een spoor van vernieling. De geschiedenis van de CIA
Paperback, van € 17,90 voor € 7,00 Kopen

Ian Buruma: De uitvinding van Japan, 1853-1964
Paperback, van € 12,50 voor € 5,00 Kopen

Michael Mumm: Hitler and the Nazi Cult of Celebrity
Gebonden, van € 26,50 voor € 8,00 Kopen

Maand van de filosofie 2014: Zie de mens, hij is niet meer

maand filo blokDe maand van de filosofie is begonnen! Mens en techniek staan dit jaar centraal, en het essay is deze keer van de hand van Jos de Mul. In Kunstmatig van nature, onderweg naar Homo sapiens 3.0 neemt De Mul een aantal actuele ‘kunstmatigheden’ onder de loep. Wat zijn de gevolgen ervan voor ons dagelijks leven en zelfbegrip? Hij zet de boel op scherp en stelt de prangende vraag: worden wij de eerste soort op aarde die zijn eigen evolutionaire opvolger gaat scheppen.
Het is een fors essay geworden – 206 pagina’s – en toch kost het slechts € 4,95.
Tijdens de maand van de filosofie hebben we weer een speciaal blok met o.a. de shortlist van de Socratesbeker 2014. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de G8 van de Filosofie op 18 april 2014 in de Beurs van Berlage.

 

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)!

Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven. En vooral: like ons!

 

 

 

Leave a Reply

Current day month ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed