Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘What a lovely shop. An unexpected treat, so far from home.’

 

affiche-poezieweekPoëzieweek begonnen

De Poëzieweek Vlaanderen en Nederland 2015 is begonnen. Het motto dit jaar is Met zingen is de liefde begonnen. Vandaag is het Gedichtendag, en t/m woensdag 4 februari krijgt u bij aankoop van € 12,50 aan poëzie Giro Giro Tondo cadeau, het poëziegeschenk van dit jaar, geschreven door Ilja Pfeijffer. Verder zijn er nieuwe bundels verschenen van o.a. Antje Krog, Ilja Pfeijffer en Ingmar Heytze.

Ramsjladder 30 januari

erftemeijerAntoon Erftemeijer: Het oor van Vincent. Merkwaardige feiten uit de kunstgeschiedenis

Vermakelijk anekdotisch naslagwerk waarin de auteur zijn ‘verwondering’ deelt over talloze merkwaardigheden die bekende kunstenaars en kunstwerken omgeven. Onder trefwoorden als ‘autodidact’ en ‘ziektegevallen’ dist hij fait divers op uit 25 eeuwen kunstgeschiedenis.

Paperback, van € 32,95 voor € 8,- Kopen

Ook bij ons te koop:

erftemeijer2Antoon Erftemeijer: De aap van Rembrandt. Kunstenaarsanekdotes van de klassieke oudheid tot heden
Paperback, van € 25,- voor € 8,- Kopen

pleasureDeborah Lutz: Pleasure Bound: Victorian Sex Rebels and the New Eroticism.

Studie over de denkers en kunstenaars die de fatsoensnormen van het Victoriaanse tijdperk trotseerden. Lutz, een Amerikaans academica, vertelt de verhalen van ‘grafschenner’ Dante Gabriel Rossetti, ‘sex-instructeur’Richard Burton en ‘pornograaf’Algernon Charles Swinburne.
Gebonden, van € 27,95 voor € 10,00 Kopen

melchingWillem Melching: Hitler. Opkomst en ondergang van een Duits politicus.

Melching schetst vooral Hitlers politieke loopbaan. Steunend op de vele Hitler-biografieën van anderen vertelt hij op een knappe manier de wonderlijke opgang en ondergang van de man die in 1939 de oorlog begon waar hij altijd al op uit was.

Paperback, van € 19,95 voor € 7,- Kopen 

 

Lucas_Ellerbroek-243x300Literaire avond met Lucas Ellerbroek

Op donderdagavond 5 februari (aanvang 20.00 uur) is Lucas Ellerbroek onze gast. Hij is sterrenkundige, en hij komt praten over zijn recent verschenen boek Planetenjagers, dat prachtig werd gerecenseerd.

Duizenden planeten die op de Aarde lijken liggen, op honderden lichtjaren afstand, op ontdekking te wachten. Dit spannende avontuur is nu in een nieuwe en belangrijke fase terechtgekomen, kleurrijk in dit boek beschreven. – Gerard ‘t Hooft

Een meeslepen avontuur vol verrassende details dat laat zien waarom sterrenkundig onderzoek zo fascinerend is. – Robbert Dijkgraaf

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer tijdig!

 

Het onbekende onbekende

onbekendeWas u ook zo enthousiast als wij over ons nieuwjaarsgeschenkje, Het onbekende onbekende, en wilt u graag nog een paar exemplaren van dit kleinood weggeven aan vrienden en familie? Dat kan. Het boekje is vanaf nu te koop voor € 3,95.
Mocht u ons nieuwjaarsgeschenk hebben gemist… Het onbekende onbekende. Boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde is een erg grappig en oorspronkelijk essay van de hand van Mark Forsyth over het belang van de echt Goede Boekhandel. Wij hebben het zelf vertaald, vormgegeven en uitgegeven.

Mark Forsyth: Het onbekende onbekende € 3,95 kopen

 

schwob

Elke zomer en elke winter selecteren tien uitgeverijen in samenwerking met Schwob tien vergeten klassiekers die extra aandacht verdienen. De succesvolle actie ’Ken uw klassiekers! – 10 herontdekkingen voor deze zomer’– krijgt een winters vervolg. Vanaf 15 januari t/m 7 maart presenteren wij deze titels in onze winkel. Zie hier het Schwob overzicht (voer schwob in als zoekopdracht). Meer weten over Schwob? Schwob

Breaking news

news

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze activiteiten, zoals onze lezingen, onze uitverkoop en onze Ramsj10daagse, meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. Zie het aanmeldformulier rechts onderaan onze website.

Spotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot!  http://www.spottedbylocals.com/amsterdam/het-martyrium/

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed