Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘Ik mag niet verder dan de toonbank. Te verleidelijk.’

 

NRC Ramsjladder 12 december

 

pinkerSteven Pinker: The Better Angels of Our Nature

‘De wereld van nu een podium van moord en oorlog? Onzin, betoogt de Amerikaanse psycholoog en taalkundige Steven Pinker. “Violence within and between societies really has declined from prehistory to today.” Onze ‘betere engelen’, menselijke vermogens als empathie, moraal en rede, hebben in de loop van de geschiedenis steeds meer vat gekregen op onze ‘innerlijke demonen’ als prooigedrag, wraak, en sadisme. Pinker neemt o.a. de samenhang tussen religie, kunst en literatuur en geweld in zijn betoog mee.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, van €39,- voor €15,- Kopen

vlaamseBernard Bousmanne & Thierry Delcourt (red.): Vlaamse miniaturen 1404-1482

‘Dikke monografie over de boekverluchting uit het eind van de Middeleeuwen in Vlaanderen. Met meer dan 300 haarscherpe illustraties van o.a. Philippe de Mazerolles, Lieven van Lathem en Jean Miélot en lijvige toelichtingen hierop van kunsthistorici en andere specialisten.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, van €64,95 voor €29,90 Kopen

                  Antiquariaat gaat nog een weekeindje door

antiquariaat

We wisten natuurlijk dat het wel eens een succes zou kunnen worden, maar de belangstelling voor ons antiquariaat overtreft toch nog onze verwachtingen. Er is heel veel verkocht, maar er is ook nog veel over dat de moeite waard is. Vandaar dat we nog twee dagen langer doorgaan, in afgeslankte vorm. Voor de mensen die deze week nog geen tijd hadden. Zondagmiddag is het écht afgelopen.
Afgelopen zomer hebben we beslag kunnen leggen op een prachtige partij antiquarische boeken; reden om het Martyrium voor enkele dagen om te toveren tot een heus antiquariaat. Van 8 tot en met 12 december vindt u bij ons een heleboel tweedehands boeken in uitstekende staat: Nederlandse en vertaalde literatuur (van Bernlef tot Zwagerman, van Auster tot Yates, Privé-Domein enzovoorts), geschiedenis en andere non-fictie, en kunst- en fotoboeken, tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast hebben we tijdens deze dagen nog diverse bijzondere aanbiedingen, waaronder een restpartij fotoboeken van uitgeverij De verbeelding die reeds lang uitverkocht werden gewaand. Save the date en wees er op tijd bij!

 Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel. U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven. En vooral: like ons!    

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed