Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘What a lovely shop. An unexpected treat, so far from home.’

 

Het is Boekenweek!

boekenweek 2015

Morgen is het zover, dan gaat de tachtigste editie van de Boekenweek van start, met als thema ‘waanzin’ en als motto Te gek voor woorden. Dimitri Verhulst schreef het geschenk De zomer hou je ook niet tegen en Pieter Steinz het essay Waanzin in de literatuur, verkrijgbaar voor slechts € 2,50. Zoals u in onze nieuwsbrief hebt kunnen lezen is het aanbod nieuwe boeken enorm, en buigen onze planken met extra voorraad van de goedlopende titels inmiddels door. Dus haast u naar de winkel. Wij zijn er helemaal klaar voor.

Ramsjladder NRC 6 maart

Margaret Gullan-Whur: Spinoza. Een leven volgens de rede

Biografie van Spinoza (1632-1677), geschreven door de Engelse filosofe Margaret Gullan-Whur die op het werk van Spinoza promoveerde. De benadering is bovenal psychologisch, waarbij de ‘verheven asceet’ Spinoza door Gullan-Whur wordt ontmaskerd als een arrogante, ijdele, snel aangebrande man, en als een vrouwenhater bovendien.

Gebonden, 430 blz., van €29,95 voor €10,- Kopen

Toby Wilkinson - The Rise and Fall of Ancient EgyptToby Wilkinson: The Rise and Fall of Ancient Egypt

‘The History of a Civilisation from 3000 BC to Cleopatra,’ luidt de ondertitel van dit gedegen, toegankelijk geschreven boek. Veel anekdoten en spannende verhalen over ‘powerful women and tyrannical kings’, met als rode draad de manier waarop Egypte – de eerste natiestaat ter wereld – wist af te rekenen met interne en externe tegenstanders.

Paperback, 645 blz., van €25,50 voor €12,50 Kopen


Het onbekende onbekende

onbekendeWas u ook zo enthousiast als wij over ons nieuwjaarsgeschenkje, Het onbekende onbekende, en wilt u graag nog een paar exemplaren van dit kleinood weggeven aan vrienden en familie? Dat kan. Het boekje is vanaf nu te koop voor € 3,95.
Mocht u ons nieuwjaarsgeschenk hebben gemist… Het onbekende onbekende. Boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde is een erg grappig en oorspronkelijk essay van de hand van Mark Forsyth over het belang van de echt Goede Boekhandel. Wij hebben het zelf vertaald, vormgegeven en uitgegeven.

Mark Forsyth: Het onbekende onbekende € 3,95 kopen

Spotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot!  http://www.spottedbylocals.com/amsterdam/het-martyrium/

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed