Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘Wat een goeie boekhandel. Van iedere schrijver op mijn lijstje hebben jullie wel een rijtje boeken staan.’

 

marliDe denker(es) des Vaderlands bij het Martyrium

April is traditioneel de Maand van de Filosofie. Om deze maand luister bij te zetten hebben wij een lezing georganiseerd met niemand minder dan de nieuwe Denker(es) des Vaderlands, Marli Huijer. Donderdag 9 april zal zij onze gast zijn. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis, maar gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren verplicht.
Voor meer informatie over het motto, het thema en het traditionele essay van deze maand: zie Maand van de Filosofie
Voor de de boeken van Marli Huijer: voer Huijer in als zoekopdracht bij zoeken

 

Ramsjladder NRC 27 maart

krugmanPaul Krugman: End This Depression Now!

Krugman stelt in zijn boek het huidige bezuinigingsbeleid van Europese en Amerikaanse overheden ter discussie aan de hand van de leer van de econoom Keynes. Krugman is een erkend neo-keynesiaan en een luidruchtig pleitbezorger van expansief overheidsbeleid om de financiële crisis te keren.
Gebonden, 260 blz., van €24,95 voor €10,-Kopen

 

red fortressCatherine Merridale: Red Fortress. The Secret Heart of Russia’s History

In een fascinerende geschiedenis van het Kremlin laat Merridale zien hoe men al eeuwenlang probeert te verhullen wat er binnen de muren van dat geheimzinnige fort gebeurt. “Wemelt van de smakelijke verhalen”, aldus deze krant (Boeken, 9-11-2013).
Gebonden, 500 blz., van €45,- voor €15,- Kopen

 

rubensMichel Draguet (inleiding): Rubens. Een genie aan het werk

Dit boek vergezelde een tentoonstelling in de Brusselse Koninklijke Musea voor Schone kunsten over het werk dat Pieter Paul Rubens maakte in de periode van 1614 tot 1640, toen de Antwerpse grootmeester op het hoogtepunt van zijn artistieke kunnen stond.
Paperback, 304 blz., van €39,90 voor €9,90 Kopen

 

Het onbekende onbekende

onbekendeWas u ook zo enthousiast als wij over ons nieuwjaarsgeschenkje, Het onbekende onbekende, en wilt u graag nog een paar exemplaren van dit kleinood weggeven aan vrienden en familie? Dat kan. Het boekje is vanaf nu te koop voor € 3,95.
Mocht u ons nieuwjaarsgeschenk hebben gemist… Het onbekende onbekende. Boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde is een erg grappig en oorspronkelijk essay van de hand van Mark Forsyth over het belang van de echt Goede Boekhandel. Wij hebben het zelf vertaald, vormgegeven en uitgegeven.

Mark Forsyth: Het onbekende onbekende € 3,95 kopen

Spotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot!  http://www.spottedbylocals.com/amsterdam/het-martyrium/

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed