Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

Telefoon 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘Levering uitstekend, verpakking idem. Hulde!’

 

NRC Ramsjladder 17 oktober

mappingKenneth Nebenzahl: Mapping the Silk Road and beyond. 2000 Years of exploring the Past

‘Fraaie collectie van 80 landkaarten die met name Europeanen in de loop van 20 eeuwen verkenning van de Oost hebben gemaakt. Van priegelige pogingen om de duizenden eilanden van de Filipijnen te vangen tot een Middeleeuws stadsplan van Jeruzalem. Heerlijk bladerboek.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Mapping the Silk Road and beyond. 2000 Years of exploring the Past
Van € 29,95 voor € 15,- Kopen

 

Ook bij ons te koop:

rode belofteFrancis Spufford: De rode belofte. Hoe de Sovjetdroom werkelijkheid leek te worden.

‘In 18 korte verhalen laat Spufford zien wat de oorzaken en gevolgen waren van de ambitieuze economische planning in de Sovjet-Unie van de jaren zestig van de vorige eeuw. “Meesterlijke fictie”, was het oordeel van deze krant over Spuffords poging het kort durende Sovjet-sprookje in verbeelding te vatten.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

De rode belofte. Hoe de Sovjetdroom werkelijkheid leek te worden.
Ingenaaid, van € 27,95 voor € 10,00, Kopen

Centraal museumLiesbeth M. Helmus (red.): Catalogue of paintings 1363-1600 Centraal Museum Utrecht

‘Rijk-geïllustreerde catalogus van het Centraal Museum in Utrecht, dat werken herbergt van onder andere Jacob Cornelisz van Oostsanen, Anthonie Blocklandt van Montfoort en Daniël van den Queecborne. De centrale figuur in de collectie is echter Jan van Scorel, de representant van de renaissance van wie zo’n twintig werken getoond worden. In deze verzorgde uitgave worden de individuele werken uitvoerig toegelicht door enkele vooraanstaande kunsthistorici.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Catalogue of paintings 1363-1600 Centraal Museum Utrecht
Gebonden, van €59,95 voor €29,95
Kopen

 

Nobelprijs voor Literatuur 2014: Patrick Modiano

Twee titels van de kersverse Nobelprijs zijn zojuist herdrukt:

modiano gras

Het gras van de nacht, € 16,99
kopen

modiano horizonDe horizon, € 16,99
kopen

 

modiano nachtelijkWilt u kennismaken met het werk van Modiano?
Wij hebben Nachtelijk ongeval in de ramsj,
voor slechts vijf euro.
Kopen

 

 

Maand van de geschiedenis 2014Maand van de geschiedenis

De maand van de geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland: honderden instellingen organiseren speciale activiteiten rond het thema van de 11e editie: Vriend & Vijand. Michel Krielaars schreef dit jaar het boekje dat speciaal ter gelegenheid van dit evenement wordt uitgegeven; Het kleine koude front. Hoe het Westen Nederland uit het oog verloor kost slechts 2,95. In dit essay wordt het thema Vriend & Vijand uitgediept aan de hand van 25 jaar ‘einde van de Koude Oorlog’.

Lezing van Ewald Engelen

In oktober gaat onze lezingencyclus verder. Na K.Schippers, Sandro Veronesi en Abram de Swaan is het nu de beurt aan Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie aan de UvA, columnist en schrijver e5dc4aa4-b5b3-4178-bce8-8979b4fc2843_EwaldEngelen-JeroenOerlemans-01_previewvan o.a. Een ongeluk in slow motion, over de veelkoppige crisis waarmee we al ruim een half decennium worstelen. Op donderdag 30 oktober is het zover. Aanvang: 20.00 uur. Kosten? Geen kosten. (Helaas zijn er geen plaatsen meer beschikbaar!)

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel. U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven. En vooral: like ons!    

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed