Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

 

 

‘Ik mag niet verder dan de toonbank. Te verleidelijk.’

Eenmalig:
Antiquariaat het Martyrium
(van 8 t/m 12 december)

antiquariaat

Afgelopen zomer hebben we beslag kunnen leggen op een prachtige partij antiquarische boeken; reden om het Martyrium voor enkele dagen om te toveren tot een heus antiquariaat. Van 8 tot en met 12 december vindt u bij ons een heleboel tweedehands boeken in uitstekende staat: Nederlandse en vertaalde literatuur (van Bernlef tot Zwagerman, van Auster tot Yates, Privé-Domein enzovoorts), geschiedenis en andere non-fictie, en kunst- en fotoboeken, tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast hebben we tijdens deze dagen nog diverse bijzondere aanbiedingen, waaronder een restpartij fotoboeken van uitgeverij De verbeelding die reeds lang uitverkocht werden gewaand. Save the date en wees er op tijd bij!

Onzichtbare boeken feestelijk gepresenteerd

foto vossjesHet werd een feestelijke avond, gisteravond, met Anton de Goede als de ideale gespreksleider. Na een geanimeerde discussie met vier heuse stellingen waren de heren Thomas Heerma van Voss, uitgever Luc de Rooy en uitgever Reinjan Mulder – die kon putten uit een schat aan anekdotes en herinneringen -  het er uiteindelijk wel over eens dat uitgeven in de marge sappelen is. En dat er veel liefde voor boeken en eigengereidheid nodig is om vol te houden. Onzichtbare boeken ligt vanaf nu in de winkel en is een aanrader voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in het boekenvak. Prachtig uitgegeven, zoals het een bevlogen kleine uitgever betaamd.

(Onzichtbare boeken, ingenaaid € 6,95, kopen)

NRC Ramsjladder 28 november

beevorAntony Beevor: The Second World War

‘Na eerder boeken over afzonderlijke onderdelen van WO II te hebben geschreven, besloot Beevor voor dit boek de complete wereldbrand samen te vatten. Door de veelvoud aan grote feiten schiet het detaillistische oog van de Britse historicus er een beetje bij in, maar daar staat tegenover dat de wereldoorlog bij Beevor ook echt een wereld-oorlog is: in het gehele boek blijft hij uitleggen wat de uitwerking van een ontwikkeling in de ene regio had op een ander deel van het slagveld.’ Sebastiaan Kort, NRC

Gebonden, 852 blz., van €35,- voor €12,50 Kopen

Ook bij ons te koop:

coetzeeJ.M. Coetzee: Dagboek van een slecht jaar

‘Dit boek werd in 2007 in deze krant samengevat als “een bundel essays van een postmoderne Montaigne die zijn overwegingen voorziet van verhalen met relativerend commentaar”. Ook verkrijgbaar bij Tialda: J.M. Coetzee persoon en personage, een 150 pagina’s tellend boekje waarin o.a. Arnon Grunberg en Kristien Hemmerechts ingaan op Coetzees oeuvre (€6,90).’ Sebastiaan Kort, NRC

Gebonden, van €22,90 voor €6,90 Kopen

  Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel. U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven. En vooral: like ons!    

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed