Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

 

‘Ik wist dat ik op u kon rekenen.’

 

Ramsjladder NRC 22 mei

sandbackRoland Willemyns: Dutch. Biography of a Language.

‘Geschiedenis van de taal die op dit moment door 22 miljoen mensen wordt gesproken. In deel een komt de historische ontwikkeling van het Nederlands aan bod, in deel twee wordt de aandacht verlegd naar het tegenwoordige Nederlands en de dialecten erbinnen.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Oxford University Press 2013, 289 blz., van €34,95 voor €12,50 Kopen


Literaire avond

chaja polakDonderdag 4 juni houdt Chaja Polak bij ons een lezing over haar nieuwe roman Twintig minuten. Chaja Polak (1941) is schrijver en beeldend kunstenaar. Als kind van een slachtoffer en een overlevende van Auschwitz is haar leven in hoge mate bepaald door wat haar ouders is aangedaan. Ze doorliep de Rietveld Academie en debuteerde in de literatuur in 1989. Ze schreef romans, verhalen en poëzie. Een aantal van haar boeken was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en werd vertaald in het Engels, Deens en Italiaans.

U bent van harte welkom vanaf 19.45 uur. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar laat u ons wel even van tevoren weten dat u komt.


William Kentridge in Eye

sandback_0001Het werk van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge staat op dit moment volop in de aandacht. In filmmuseum Eye is tot eind augustus de tentoonstelling If We Ever Get To Heaven te zien, en het Holland Festival heeft zijn regie van Alban Bergs opera Lulu geprogrammeerd. Kentridge ontbreekt ook niet in de boekhandel. Twee nieuwe uitgaven zijn bijzonder de moeite waard. Six Drawing Lessons is een prachtig uitgegeven bundeling van een reeks lezingen die Kentridge gaf over zijn visie op kunst en het creatieve proces. The Soho Chronicles gaat over het project 10 Drawings for Projection, een serie animatiefilms rond de personages Soho Eckstein en Felix Teitlebaum, twee alter-ego’s van Kentridge. Het boek werd gemaakt door jongere broer Matthew Kentridge, die als het ware met zijn neus boven op het ontstaan en de ontwikkeling van de animaties stond. De serie 10 Drawings for Projection bestaat uit tien korte, associatieve films waarin de houtskooltekeningen van Kentridge haast letterlijk tot leven komen. Bij het boek hoort een app waarmee bij een aantal afgedrukte filmstills bewegende beelden zijn op te roepen. Het effect is spectaculair: via de smartphone zie je de afbeeldingen in het boek daadwerkelijk op de pagina in beweging komen. Niet alleen een prachtig kunstboek dus, maar ook een bijzonder voorbeeld van de manier waarop een boek van papier en nieuwe media elkaar kunnen versterken. Binnenkort bij ons verkrijgbaar.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling zie Eye

Het onbekende onbekende

onbekendeWas u ook zo enthousiast als wij over ons nieuwjaarsgeschenkje, Het onbekende onbekende, en wilt u graag nog een paar exemplaren van dit kleinood weggeven aan vrienden en familie? Dat kan. Het boekje is vanaf nu te koop voor € 3,95.
Mocht u ons nieuwjaarsgeschenk hebben gemist… Het onbekende onbekende. Boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde is een erg grappig en oorspronkelijk essay van de hand van Mark Forsyth over het belang van de echt Goede Boekhandel. Wij hebben het zelf vertaald, vormgegeven en uitgegeven.

Mark Forsyth: Het onbekende onbekende € 3,95 kopen

Spotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot!  http://www.spottedbylocals.com/amsterdam/het-martyrium/

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

Leave a Reply

Current ye@r *

Visit Us On FacebookCheck Our Feed