John Julius Norwich (ed.) - De zeventig beroemdste steden van de wereld
De zeventig beroemdste steden van de wereld
5000 jaar van bijzondere stedenbouw
John Julius Norwich (ed.)

Uitgeverij Thoth
304 Pagina's
Bindwijze: hardback


Vanaf de oorsprong van de urbanisatie in Mesopotamië tot de wereldsteden van vandaag hebben grote steden de ontwikkeling van de menselijke beschaving bepaald - Babylon en Ninivé, Athene en Rome, Istanboel, Venetië, Timboektoe en Samarkand, hun namen alleen al ademen geschiedenis en romantiek.

De zeventig beroemdste steden van de wereld vertelt hun verhaal door de eeuwen heen, te beginnen met de vroegste, van Oeroek en Thebe, tot Jeruzalem en Alexandrië. Daarna komen de legendarische steden van het eerste millennium: Damascus en Bagdad in de dagen van de kalifaten, Teotihuacán en Maya Tikal in Centraal-Amerika, en Chang'an, hoofdstad van China tijdens de Tang-dynastie. In de middeleeuwen zien we de opkomst van machtige steden als Palermo en Parijs in Europa, en Benin in Afrika. In de vroegmoderne wereld reizen we naar het islamitische Isfahan en Agra, Praag en Amsterdam op hun hoogtepunt, waarna we arriveren bij het fenomeen van de hedendaagse megastad: Londen, New York, Tokio, Los Angeles en São Paulo.

Vooraanstaande schrijvers en historici - onder wie Jan Morris, Colin Thubron, Simon Schama, Adam Zamoyski en A.N. Wilson - brengen deze grote steden uit de geschiedenis tot leven.
Van: € 34.90
Voor: € 15.00