Howard  Jacobson - Het uur van de dieren
Het uur van de dieren

Howard Jacobson

Uitgeverij Prometheus
382 Pagina's
Bindwijze: Paperback


Schrijver Guy Ableman is volledig in de ban van zijn geweldige vrouw Vanessa, maar hij is minstens zo onder de indruk van haar aantrekkelijke moeder, Poppy. Ze komen als stel; ze lijken meer zusjes dan moeder en dochter. Hun combinatie leidt Guy zo af dat hij zich nooit lang genoeg kan concentreren om de wilde verhalen die ze oproepen om te vormen tot een boek.
Niet dat iemand zijn boeken wil lezen, of dat iemand überhaupt iets wil lezen. Lezen, vreest Guy, is dood. Zijn uitgever vindt dat blijkbaar ook, want die pleegt zelfmoord. Zijn agent verstopt zich, net als alle andere agenten.
In deze hopeloze situatie vraagt Guy zich af of hij niet iets met zijn gevoelens voor Poppy zou moeten doen. De literatuur is misschien dood, maar de begeerte niet. Misschien dat er uit dat verlangen nog eenmaal een subliem meesterwerk kan ontstaan?
Afwisselend boosaardig en humoristisch is Het uur van de dieren vooral een roman over liefde - liefde voor vrouwen, liefde voor literatuur en liefde voor humor. Het uur van de dieren is de langverwachte, nieuwe roman van een van Engelands grootste schrijvers.
Van: € 19.95
Voor: € 6.90