Karl Christian Lammers - Joseph Goebbels
Joseph Goebbels
De kwade genius van Adolf Hitler
Karl Christian Lammers

Uitgeverij Ad. Donker
523 Pagina's
Bindwijze: paperback


Joseph Goebbels (1897 - 1945) had als minister van Volksvoorlichting en Propaganda een centrale rol in Nazi Duitsland. Hij zette de werkelijkheid in scène in de nieuwe nazi volksgemeenschap en hij schiep met zijn Führermythe een beeld van de onfeilbare leider die Duitsland naar een glorieuze toekomst zou leiden, maar bracht Duitsland tot een oorlog die de ondergang van het land betekende. 

Goebbels werd gerespecteerd voor zijn kunde, zijn charismatische toespraken en zijn vermogen als propagandist, maar gehaat om zijn cynisme en machtslust.

Deze biografie schetst een kritisch maar genuanceerd portret van een politicus die het gebruik van propaganda verstaat als een van zijn tijd meest moderne politici. Dit boek is geschreven met als achtergrond zijn omvattende dagboeken die door Russische soldaten werden gevonden en eerst werden vrijgegeven na de val van de muur. Maar waar andere Nederlandstalige boeken slechts allee de dagboeken in vertaling geven is dit een veelomvattende biografie en karaktertekening van de kwade genius achter Hitler.
Van: € 34.50
Voor: € 12.50