Dorine van Hoogstraten e.a. - Monumenten van de wederopbouw Nederland 1940-1965
Monumenten van de wederopbouw Nederland 1940-1965
Opbouw en optimisme
Dorine van Hoogstraten e.a.

Uitgeverij Nai010 uitgevers
288 Pagina's
Bindwijze: paperback


Het overzichtswerk Monumenten van de wederopbouw Nederland 1940-1965. Opbouw en optimisme toont bijna tweehonderd belangwekkende bouwwerken uit de wederopbouwperiode.
Een groot aantal vroeg-naoorlogse bouwwerken is inmiddels gesloopt of onherkenbaar veranderd. Gelukkig groeit de waardering voor de architectuur en stedenbouw uit de jaren 1940, 1950 en 1960. 

Terecht, want dit boek laat zien dat deze iconen van vernieuwende architectuur verfi jnder zijn dan menigeen denkt. De diversiteit van de architectuur uit de naoorlogse jaren is verrassend groot. Sommige architecten hadden voor de oorlog al naam gemaakt, zoals Dudok, Granpré Molière, Rietveld, Van den Broek en Bakema; anderen, onder wie Warners, Ingwersen en Van Gool, stonden aan het begin van hun carrière en kregen de kans in de wederopbouwwijken markante gebouwen te realiseren.

Aan de hand van thema’s als infrastructuur, economie, cultuur en herdenking, wordt geschetst hoe Nederland na de Tweede Wereldoorlog uit de as herrees en zich ontwikkelde tot een prille welvaartsstaat.
Van: € 34.95
Voor: € 12.50