Don Delillo - Onderwereld
Onderwereld

Don Delillo

Uitgeverij Ambo|Anthos
860 Pagina's
Bindwijze: paperback


Onderwereld begint op 3 oktober 1951, als Toots Shor, Jackie Gleason, Frank Sinatra en J. Edgar Hoover toeschouwer zijn van de derde ronde in de historische strijd om het Amerikaans honkbalkampioenschap tussen de Dodgers en de Giants. Hoover krijgt ter plekke het bericht dat de Russen een atoombom tot ontploffing hebben gebracht en Bobby Thomson slaat de legendarische homerun waarmee hij de Giants het kampioenschap bezorgt, ‘de slag die over heel de wereld te horen was’.

Onderwereld, DeLillo’s grootste en meest aangrijpende roman tot nu toe, is de briljant ineengevlochten geschiedenis van het Amerika van de afgelopen vijftig jaar, die de ziel van de Amerikaanse cultuur blootlegt. De twee hoofdpersonen, afvalspecialist Nick Shay en kunstenares Klara Sax, beleven een korte verhouding in The Bronx in 1952, als zij nog leraarsvrouw is en hij een jongen van zeventien die op het punt staat een daad te begaan die de rest van zijn leven zal domineren.

Onderwereld brengt het innerlijke landschap van de Koude Oorlog in kaart en in een fascinerend intermezzo van zowel publieke als persoonlijke gebeurtenissen werpt DeLillo licht op het verleden en tegelijk op het wezen van de herinnering zelf.
Van: € 19.99
Voor: € 10.00